<--- back

LA COMPANYIA


PLAYGROUND dóna nom a la companyia de teatre d'objectes creada per l'actor Xavier Bobés l'any 2003.  

PLAYGROUND és també un joc escènic, un mètode de treball i investigació del món de l'objecte quotidià, dotant-lo de nous discursos en contextos sorprenents que tenen cabuda en un món imaginari.

El pla de treball sempre ha consistit en un procés llarg, artesanal, íntim i solitari, al començament, amb l'objecte triat a manipular. Aquest procés continua en una segona fase en forma de diàleg creatiu amb la resta de l'equip artístic aportant una visió completament fresca, verge i crítica de les possibles lectures de la proposta representada. El diàleg entre un i l'altre és imprescindible. La majoria dels objectes dramàtics s'aconsegueixen a mercats de segona mà, donacions d'amics i familiars. També trobem molts objectes que han estat abandonats pels seus propietaris degut al seu estat defectuós o simplement per quedar-se obsolets.

Des de la seva creació ha estrenat sis espectacles:

Monstres, estrenat al Festival MIMA de Mirepoix, França, agost 2014 i al Festival TNT de Terrassa setembre 2014. Es presenta als Festivals BAD de Bilbao, Ca l'Estruch de Sabadell i al Festival Temporada Alta de Girona 2014.

Insomni, estrenat al Festival Temporada Alta 2011 al Mas Espolla-l'Animal a l'Esquena, Celrà.

A taula, estrenat al Radicals Lliure 2009 del Teatre Lliure i al Teatre Die Schaubude, Berlín.

El rei de la Soledat, presentat en format de work in progress al Festival Neo 2006 de Barcelona i en el Teatre Escorxador de Lleida. Estrenat el mes de juliol del 2007 en el Centre Cultural La Mercè de Girona (guanyador del 6è. Premi de Projectes d'Arts Escèniques Lleida 2005). Presentat per Alemanya, arreu d'Espanya, França, Polònia, Itàlia.

Duet, estrenat al Festival Escena Abierta de Burgos el mes de gener del 2006. Representat des de llavors per Espanya, França, Alemanya, Polònia.

El cap als núvols, estrenat el mes de maig del 2004 a AreaTangent, Barcelona, i des de llavors es continua representant en diversos festivals i teatres. Aquest espectacle ha rebut el Premi FAD Sebastià Gasch 2005 -2006. Països que ha visitat: Eslovenia, Marroc, Líban, Turquia, Itàlia, França, Armènia, Geòrgia, Alemanya, Israel, Croàcia, Azerbaijan, Grècia, Argentina, Mèxic, Brasil, Tailàndia.

Les diferents propostes instal·latives creades per la companyia són:

Instal·lació plàstica pel projecte social i artístic Retrats sense Sostre a l'aparador Casa Calicó de Barcelona, novembre 2014.

NO. Instal·lació plàstica i sonora, Sala Sebastià Gasch del Mercat de les Flors, Barcelona, dintre del marc Creadors en Residència - ICUB, juny 2014.

La memòria dels objectes. Centre d'Art Contemporani - Sala Bòlit, Girona. Novembre 2009- Gener 2010.

Radiografia. Sala 15 – Museu Comarcal de la Garrotxa, Olot. Febrer- Març 2011.

A inicis del 2006 es crea l' ESTUDI PLAYGROUND , on la companyia compagina la investigació en el món poètic dels objectes amb la creació d'espectacles teatrals. Des de l'any 2013 Xavier Bobés - Playground és companyia associada i resident al Centre de Creació L'Animal a l'Esquena, Celrà.

L’'equip artístic de les diferents propostes teatrals de PLAYGROUND està integrat per
Xavier Bobés, Julià Carboneras, Sandrine Veyry, Daniel Benito, Eric de Sarria, Pablo Rega, Oriol Blanch, Meritxell Martínez, Albert Coma, Magda Garzón, David Sarsanedas, Santi Vilanova, Pep Aymerich, Yoann Toublant i molts altres col·laboradors.

Investigació i reflexió, creació i exhibició, formació i documentació són els tres eixos bàsics de la companyia.